Bystřický ovčí tatar

Vyberte si místní podnik

Srdce
Typ podniku:
Počet podniků v nabídce: 2488

Bystřický ovčí tatar

Ing. Roman Cieślar

IČ:
Bystřice 257, 739 95

Bystřický ovčí tatar vznikl zhruba před 15 lety, jelikož jsem přišel s myšlenkou proč nevyužít kvalitní ovčí maso do takové speciality. Setkal jsem se obecně s mnoha druhy tataráku, s různými ingrediencemi a podíly mas, ale ovčí maso nikde. Proto jsem realizoval vlastní myšlenku a první pokus našel opodstatnění a ukázal, že využití vlastních zdrojů ovčího masa z vlastního chovu má svůj význam. Takto se začala konzumace tohoto pokrmu v okruhu mých známých a přátel, povědomí o něm se rozšířilo i do Polska a na Slovensko. Vnesl jsem do tohoto produktu technologii staření masa, to znamená, že JUT ovce se dlouhodobě chladí při teplotě kolem 4 stupňů Celsia. Tímto získáme vyzrálou svalovinu, kterou využijeme jako polotovar k výrobě tataráku z ovčího masa. K těmto účelům vybíráme technologicky svalovinu z hřbetní části, kýty a panenky, kde je podíl masa největší a kde je málo šlachovitých zakončení svalů. Jsem držitelem regionální značky „Górolsko Swoboda regionální produkt®“.

Kontakt na výrobce:

Ing. Roman Cieślar

739 95 Bystřice 257
tel.: +420 603 149 028

ciesla1@seznam.cz

Působí na území MAS: Jablunkovsko
Kategorie: potraviny a přírodní produkty

Podobné subjekty

Zobrazit více podobných podniků